Nederland heeft eerste app voor verantwoord gokken

bet.ter

De bijna 1 miljoen Nederlandse spelers die deelnemen aan online kansspelen kunnen voortaan gebruik maken van een gratis mobiele app waarmee zij beter inzicht krijgen in hun eigen speelgedrag. De Bet.ter App, die kansspelproblematiek moet voorkomen, is ontwikkeld door het Centrum voor Verantwoord Spelen in samenwerking met Speel Verantwoord, de brancheorganisatie van online kansspelaanbieders. De app is vanaf vandaag te downloaden voor gebruikers van Android en iOS.

Bet.ter is een handige tool die verantwoord spelen moet stimuleren. De app, de eerste in zijn soort, richt zich op recreatieve spelers en zorgt ervoor dat zij altijd inzicht hebben in hun eigen speelresultaten. Gebruikers kunnen vooraf speelbudgetten instellen en krijgen een melding als deze budgetten worden overschreden. Spelers kunnen data van meerdere speelaccounts invoeren en alleen zijzelf kunnen deze informatie zien.

Bet.ter toont spelers wat zij hebben gewonnen en verloren en hoeveel ze nog kunnen inzetten. Zo houden zij controle over hun speelgedrag. De app bevat daarnaast een zelftest, tips om verantwoord te spelen en de mogelijkheid om snel in contact te komen met het Centrum voor Verantwoord Spelen, een onafhankelijke stichting die fungeert als schakel tussen kansspelindustrie en verslavingszorg en onder meer preventieprojecten uitvoert op het gebied van kansspelproblematiek die door het Ministerie van Veiligheid & Justitie worden gesubsidieerd.

Rolf Slotboom, woordvoerder van het Centrum voor Verantwoord Spelen en voormalig professioneel pokerspeler: “Mijn succes als pokerspeler schrijf ik voor een zeer belangrijk deel toe aan het accuraat bijhouden van al mijn winsten en verliezen, en het maken van juiste keuzes op basis van deze informatie. Bet.ter is hiervoor een mooi, leuk en nuttig hulpmiddel. Met deze app speel je bewuster en slimmer.”

Rutger-Jan Hebben, directeur van Speel Verantwoord: “Het voorkomen van kansspelverslaving is een belangrijk aandachtspunt voor de online kansspelaanbieders. De Bet.ter app biedt de spelers een handige tool om overzicht te houden en inzicht te hebben in hun speelgedrag. Daarnaast ben ik bijzonder trots op dit initiatief omdat het de eerste app is in Europa in zijn soort. Wij zien de ontwikkeling van de app als een onderdeel van onze zorgplicht, een belangrijk element binnen de aanstaande regulering van de online kansspelmarkt. Bet.ter biedt bovendien nog veel meer mogelijkheden als online kansspelen straks gereguleerd zijn. Hierbij valt te denken aan het instellen van speellimieten zonder dat een speler daarvoor eerst hoeft in te loggen bij de aanbieder.”

Binnenkort spreekt de Tweede Kamer het wetsvoorstel dat online kansspelen in Nederland reguleert. Hebben: “Online kansspelen zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Regulering biedt daarbij de beste bescherming voor de speler.”

 

bet.ter logo jpg

 

Downloaden en website

Met trots kunnen wij melden dat de app per vandaag gratis is te downloaden voor gebruikers van Android en iOS.

En, dat onze Bet.ter website in de lucht is.

Op social media kan je Bet.ter volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

 

Bet.ter website nieuw design

Recommended Posts