Consultancy

Advisering/ondersteuning verslavingspreventiebeleid en zorgplicht

Het Centrum voor Verantwoord Spelen adviseert en ondersteunt aanbieders van kansspelen, zowel online als landbased, bij het ontwikkelen en uitvoeren van het verslavingspreventiebeleid en de wettelijke zorgplicht.

Wij baseren onze advisering op:

Aanbieders kunnen ook bij ons terecht voor de advisering door ervaringsdeskundigen.

Samen zorgen wij ervoor dat uw verslavingspreventiebeleid conform de eisen van de Kansspelautoriteit is opgesteld. Uiteraard bieden wij ook ondersteuning bij de uitvoering van het verslavingspreventiebeleid.

Neem gerust contact op voor een (online) vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze en tarieven.

Hulp nodig bij uitvoering zorgplicht?

Onze diensten

Over het Centrum voor Verantwoord Spelen

Het Centrum voor Verantwoord Spelen adviseert en ondersteunt aanbieders van kansspelen bij het ontwikkelen en uitvoeren van het verslavingspreventiebeleid en de wettelijke zorgplicht.

Quotes

 • "Hoog verslavingsrisico is volgens mij een combinatie van low self esteem danwel troubled mind van het individu, in combinatie met persoonlijke verslavingsgevoeligheid en laagdrempeligheid van het spel."

  Fatima Moreira de Melo (Pokerspeelster)
  Fatima Moreira de Melo (Pokerspeelster) Lees alle quotes van Fatima Moreira de Melo
 • "Hoog verslavingsrisico is volgens mij een combinatie van low self esteem danwel troubled mind van het individu, in combinatie met persoonlijke verslavingsgevoeligheid en laagdrempeligheid van het spel."

  Rutger-Jan Hebben (Speel Verantwoord)
  Rutger-Jan Hebben (Speel Verantwoord) Lees alle quotes van Rutger-Jan Hebben
 • “Wij kunnen ons goed vinden in de huidige richting van het Centrum voor Verantwoord Spelen, met focus op preventie en vroegsignalering, en als verbindende schakel tussen politiek, kansspelindustrie en verslavingszorg.”

  Sanne Muijser (VAN)
  Sanne Muijser (VAN) Lees alle quotes van Sanne Muijser
 • “Idealiter zou de kansspelaanbieder direct naar jullie toekomen over hoe ze waarborgen voor verantwoord spelen beter kunnen inbouwen op hun website, en hoe ze zouden kunnen bijdragen aan betere toeleiding naar zorg.”

  Peter-Paul de Goeij (Lottovate)
  Peter-Paul de Goeij (Lottovate) Lees alle quotes van Peter-Paul de Goeij
 • "In een ideale wereld zou jullie Centrum overbodig zijn. Tot die tijd lijkt het mij zinvol en nuttig om snel en efficiënt probleemgevallen te leiden naar een verantwoorde en blijvende oplossing, zonder daarbij een vingertje te hoeven heffen."

  Willem van Oort (Gaming in Holland)
  Willem van Oort (Gaming in Holland) Lees alle quotes van Willem van Oort
 • "Heel belangrijk voor de goede behandeling van gokverslaving: gokverslaafden moeten absoluut niet samen in één ruimte met middelenverslaafden. Gokkers willen zich niet graag met drugs- of alcoholverslaafden afficheren, en gebeurt dit toch dan zal hij de hulp afzeggen."

  Gilbert Thomas (Psychiater)
  Gilbert Thomas (Psychiater) Lees alle quotes van Gilbert Thomas