“Hoe Ver Ga Jij?” in de media

Project van Studenten HKU over verantwoord spelen en preventie kansspelverslaving krijgt ruime media-aandacht

Enkele weken geleden meldden wij het trots de voortgang rond ons vernieuwende project “Hoe Ver Ga Jij?”, volledig bedacht en uitgevoerd door studenten van de HKU. Een voorlichtingscampagne over verantwoord spelen en preventie van kansspelverslaving, gemaakt door wat in het wetsvoorstel KOA wordt benoemd als een kwetsbare groep: jongeren.

 

 

Eind januari 2017 was de presentatie van het project #Hoevergajij bij de Showcase Intermedia van de HKU, waarbij studenten Anouk Dalessi en Naomi Tedesco de woordvoering richting de pers deden.

Dit mondde uit in deze reportage op RTV Utrecht (v/a 06:00), en deze reportage op radio M (v/a 04:28).

In beide gevallen legde Rolf Slotboom van het Centrum voor Verantword Spelen uit waarom dit project zo bijzonder was: omdat in plaats van praten óver jongeren, en in plaats van voor hen invullen hoe jongeren zouden moeten denken of handelen, we met deze campagne de jongeren zélf aan het woord hebben gelaten. En met resultaat! Want de vernieuwende en prikkelende campagne, door de HKU beoordeeld als ‘zeer goed’ en niettemin opgezet met slechts een beperkt budget, heeft een groot bereik en zet aan tot denken.

 

 

Eerdere media-aandacht #Hoevergagij

Ook al voor de Showcase was #Hoevergajij uitgebreid in de media. Zo is door HKU een persbericht uitgestuurd over de campagne, waarvan de tekst als dit bericht is geplaatst op de HKU website. Op Science Guide is dit stuk verschenen, en het Brabants Dagblad scheef dit stuk over de opname van de commercial.

 

De twee veelbesproken voorlichtingsvideo’s van #Hoevergagij

 

 

Wil je meer weten over dit project, of wil je enkele van de studenten uitnodigen om te vertellen over hun project? Neem dan contact op met Rolf Slotboom via rolf@centrumvoorverantwoordspelen.nl of 06-28789808.

 

 

 

Recommended Posts