Informatie voor spelers aangepast en geüpdatet

Het Centrum voor Verantwoord Spelen wil daar zijn waar de speler is. Dat is belangrijk, willen we de speler, het spel en spelgedrag begrijpen.

Om dat uit te dragen, is het van belang dat wij de speler informeren. Daarom hebben wij de sectie voor spelers, gasten en naasten op onze website compleet vernieuwd en aangepast. Dit zijn de highlights:

Actuele informatie

De informatie over CRUKS, Wet Koa en meer is geactualiseerd zodat deze up-to-date is. De impact van Wet Koa en hoe CRUKS werkt is belangrijke informatie voor spelers. Zij moeten op de hoogte zijn hoe ze legaal online kansspelen kunnen spelen, en hoe zij zich eventueel uit kunnen schrijven wanneer ze dit willen.

Algemene informatie over gokken

Wat is gokken eigenlijk? Waarom valt poker wel onder de noemer kansspel en een flipperkast niet? Welke type spelers zijn er? Hoe werkt een speelautomaat? Allemaal goede vragen, waar wij de antwoorden voor verzameld hebben.

Ook is hier informatie over de financiële kant van gokken en gokproblemen te vinden, evenals tips voor verantwoord spelen.

Wanneer gokken meer is dan een spel

Gokken is voor veel spelers een tijdverdrijf, entertainment. Maar wat als de speler zijn of haar spelgedrag niet meer onder controle heeft? Wanneer spreken we van problematisch spelgedrag en hoe voorkom je als speler dat het (verder) uit de hand loopt?

We ervaren dat spelers en gasten de drempel om advies te vragen soms hoog vinden. Door deze informatie op onze website te delen, kunnen zij dit anoniem raadplegen. Ook kunnen ze geheel vrijblijvend en anoniem een zelftest invullen om te kijken hoe het staat met het spelgedrag.

Hulpvraag

Tot slot bieden we verschillende opties voor hulp. Zoals waar de speler terecht kan. Hoe inschrijven in CRUKS werkt. Welke soorten hulpverlening er zijn. Maar ook informatie voor naasten, waar zij terecht kunnen met hun vragen en zorgen.

Al met al hebben we gepoogd om alle relevante en actuele informatie over kansspelen te verzamelen en deze op een laagdrempelige manier aan te bieden. Spelers kunnen met (hulp)vragen ook altijd contact met ons opnemen.

Onder het kopje ‘Voor spelers & naasten‘ in het menu vindt u al deze informatie.

Voor onze landbased partners werken we een aan nieuwe, geüpdatet versie van de monitorkaart én een brochure over Verantwoord Spelen die voldoet aan de richtlijnen zoals gesteld in de wet- en regelgeving. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Wij vertellen u er graag meer over.

Recent Posts
Armijn Meijer