Masterclass verslavingspreventie 11 juli 2023

We zijn blij en trots om de eerste van een serie masterclasses van het Centrum voor Verantwoord Spelen te kunnen aankondigen.

Na ons succesvolle event in januari 2023 willen we blijven verbinden, de dialoog aangaan en bijdragen aan het vergroten van kennis over verslavingspreventie en kansspelproblematiek.

Wij geloven dat je door samen te werken, kennis te delen en een constructieve dialoog te voeren een positief effect kan bereiken.

Deze masterclass is met name interessant voor wettelijk vertegenwoordigers en RG managers maar zeker ook voor iedereen die werkt aan de preventie van kansspelproblematiek.

Ik ben verheugd dat er ook twee medewerkers van het Ministerie J & V aanwezig zijn om in gesprek te gaan over verslavingspreventie.

 

Graag stellen we de experts aan je voor:

 

Reinout Wiers

Reinout is hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie aan de UvA.

Hij is gespecialiseerd in onderzoek naar (neuro)cognitieve processen in relatie tot verslaving en ontwikkelde nieuwe methoden om deze te beïnvloeden, waarvoor hij N.W.O. Vidi- en Vici-subsidies ontving.

Reinout is een van de meest geciteerde wetenschappers op dit gebied en cognitief gedragstherapeut.

Zijn laatstverschenen boek Akrasia  gaat over de vrije wil, verslaving en verandering. Een interessant en toegankelijk boek over wat er gebeurt als iemand verslaafd raakt. Het boek zet ook vraagtekens bij verslaving als chronische hersenziekte.

 

Daphne Kanner

Daphne is GZ- Psycholoog en directeur van Ready for Change.
Ready for Change is een erkende GGZ-instelling voor ambulante verslavingszorg in Rotterdam.

Altijd al meer weten over de behandeling van een gokverslaving? Daphne vertelt jullie graag meer over de werkwijze, het behandeltraject en de resultaten.

 

Sonja Heijkamp- Lammers

Sonja is projectcoördinator Mediawijsheid Amerpoort en eigenaar van de Tweetfabriek.
Al 10 jaar zet Sonja zich actief in om te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking online op een veilige en leuke manier kunnen meedoen.

Sonja is lid van de adviesraad NICAM (kijkwijzer en Pegi) en daarnaast trainer van onder andere zorgprofessionals over de leuke en minder leuke kanten van internet.

Ze legt de focus op een kwetsbare doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking.   Wat zijn de uitdagingen, dilemma’s als het om deze groep en kansspelen gaat?

 

Praktische informatie:

Datum: 

11 juli 2023

Tijd: 

13:00 uur – 17:30uur
inclusief drankje en hapje na afloop masterclass.

Locatie: 

The Social Impact Factory
Vredenburg 40
Utrecht

Kosten:

€189,- vrij van BTW inclusief certificaat van deelname.

Taal:

Nederlands

Aanmelden:
Mailtje naar yvon@centrumvoorverantwoordspelen.nl met vermelding van:
naam organisatie, naam deelnemer(s), mailadres deelnemer(s) en factuurgegevens.

Vragen?
Ik beantwoord graag je vragen over deze masterclass. Bel, app of mail gerust.

Ik zie je graag 11 juli as.

Yvon Jansma

 

 

 

 

 

Recent Posts