Quotes

Wat zeggen spelers, aanbieders, zorgverleners, onderzoekers en politici over verantwoord spelen
 • “Het grootste deel van de spelers neemt recreatief deel aan kansspelen, zonder dat zij of hun omgeving daarvan problemen ondervinden.”

  Klaas Dijkhoff (Politicus)
  Klaas Dijkhoff (Politicus) Lees alle quotes van Klaas Dijkhoff
 • "Wij als NMi zijn er dan om ieder gedeelte van de keten te controleren: vanaf de slacht tot het vervoer, tot hoe het bij de slager ligt, van A tot Z het hele traject. Vandaar ook de eerder genoemde term ‘van zaadje tot karbonaadje’. En dat is ook precies zoals het bij verantwoord spelen zou moeten."

  Ben Verhoeff (NMi)
  Ben Verhoeff (NMi) Lees alle quotes van Ben Verhoeff
 • "Ik heb vroeger op serieuze basis sportweddenschappen gedaan, als speler dus. Hierbij heb ik een aantal dingen geleerd die je ook kunt toepassen op je dagelijkse leven, en ik weet dat veel andere pokeraars of sportwedders dat ook doen. De belangrijkste les is waarschijnlijk: niet result-oriented denken."

  Eric Konings (Unibet)
  Eric Konings (Unibet) Lees alle quotes van Eric Konings
 • "In de zorg is ook eerder een afname van mensen met kansspelproblematiek dan een stijging. En dat is best gek want het online aanbod wordt steeds groter, en de speler die weinig weet van legaal of illegaal speelt massaal online - maar deze groep is vooralsnog niet zichtbaar in de cijfers van verslavingszorg."

  Gert-Jan Meerkerk (IVO)
  Gert-Jan Meerkerk (IVO) Lees alle quotes van Gert-Jan Meerkerk
 • "Hoog verslavingsrisico is volgens mij een combinatie van low self esteem danwel troubled mind van het individu, in combinatie met persoonlijke verslavingsgevoeligheid en laagdrempeligheid van het spel."

  Fatima Moreira de Melo (Pokerspeelster)
  Fatima Moreira de Melo (Pokerspeelster) Lees alle quotes van Fatima Moreira de Melo
 • "Gokken is een te specifieke verslaving om samen te voegen met alcohol of drugs."

  Jessica Broekhuis (Voormalig gokverslaafde)
  Jessica Broekhuis (Voormalig gokverslaafde) Lees alle quotes van Jessica Broekhuis
 • "Heel belangrijk voor de goede behandeling van gokverslaving: gokverslaafden moeten absoluut niet samen in één ruimte met middelenverslaafden. Gokkers willen zich niet graag met drugs- of alcoholverslaafden afficheren, en gebeurt dit toch dan zal hij de hulp afzeggen."

  Gilbert Thomas (Psychiater)
  Gilbert Thomas (Psychiater) Lees alle quotes van Gilbert Thomas