Ready for Change blijft zich ontwikkelen

Centrum voor Verantwoord Spelen werkt samen met Ready for Change, een expert op het gebied van verslavingszorg. Zij zorgen er onder andere voor dat wij op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen in verslavingszorg. Met de opening van de online kansspelmarkt, verandert kansspelproblematiek. Ook op andere vlakken staan de ontwikkelingen niet stil. Ready for Change vertelt hierover:

Afgelopen maand heeft Ready for Change zijn allereerste podcast gelanceerd. Deze eerste podcast gaat over hoe je een verslaving kunt herkennen en wat je eraan kunt doen. Directeur Daphne Kanner is hiervoor in gesprek gegaan met een behandelaar. Met de podcast wil RfC mensen informeren over verslaving, waarvoor je bij Ready for Change terecht kan. In de volgende afleveringen komen onderwerpen aan bod zoals de gevolgen van een verslaving binnen een familie en de impact van verslaving op het lichaam en het brein. Verder komen er ervaringsdeskundige behandelaren aan het woord, evenals oud-cliënten.

Naast de podcast informeert RfC mensen ook via social mediakanalen. Ready for Change is te vinden op Instagram, Facebook en Linkedin.

Ready for Change heeft sinds het begin van het jaar een pilot opgezet met de Previct Alcoholblazer. De behandeling met de alcoholblazer wordt ingezet bij cliënten met een alcoholverslaving. Door het analyseren van het gedrag van een cliënt kan een terugval beter voorspeld worden en krijgt de cliënt ook meer inzicht in zijn of haar verslavingsgedrag en voortgang van de behandeling. Previct bestaat uit een platform voor de behandelaar en een app en blaastest voor de cliënt die dagelijks de voortgang in kaart brengt. De eerste ervaringen met deze behandelvorm zijn erg positief, zowel vanuit de ervaringen van de cliënt als die van de behandelaar.

Tenslotte heeft Ready for Change de ambitie om zich nog meer te specialiseren op gokproblematiek. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen, blijkt gokproblematiek binnen Nederland een groeiend probleem. Hierover snel meer!

Recent Posts