Yvon Jansma te gast in podcast Ready for Change

Het Centrum voor Verantwoord Spelen werkt nauw samen met Ready for Change, een instelling voor verslavingszorg uit Rotterdam. Wij hebben een gedeelde visie als het gaat om preventie en behandeling van gokproblemen, waarbij we het beide belangrijk vinden om nieuwe inzichten en innovaties in te zetten bij het voorkomen maar ook behandelen van verslaving. Ready for Change behandelt cliënten met diverse soorten verslaving, waaronder gokverslaving.

Ready for Change heeft sinds deze lente een podcast waarin diverse aspecten van verslaving besproken worden met een verscheidenheid aan gasten. Dit kan gaan over gokverslaving of een specifieke andere verslaving, verslaving in het algemeen of bijvoorbeeld de behandeling. Zo is in aflevering vier Justin te horen, een jongeman met een gokverslaving. De afleveringen duren ongeveer een half uur en zijn onder andere te beluisteren op Spotify.

In de nieuwste aflevering, nummer acht, is Yvon Jansma, directeur van het Centrum voor Verantwoord Spelen, te gast.

De podcast over verslaving met als gast Yvon Jansma

Ben je klaar met de waanzin en machteloosheid en wil je voorgoed afrekenen met je verslaving? Ready for Change is een erkende GGZ-instelling voor ambulante verslavingszorg in Rotterdam. We zijn gespecialiseerd in hulp bij verslaving voor volwassenen. Met deze podcast gaan onze specialisten in gesprek met elkaar of cliënten om taboes te doorbreken.

In aflevering acht gaat Dahpne Kanner, directeur bij Ready for Change, in gesprek met Yvon Jansma over het snijvlak kansspelaanbieders, preventie en behandeling. Zo komt het verschil in benadering aan bod. Want spreken we nu van spelers of gasten, gokkers, cliënten of gokverslaafden? En wat is het verschil tussen de term gokverslaving of spreken over het verlies van controle?

Yvon vertelt over haar verleden als behandelaar, waar zij zich nu met Centrum voor Verantwoord Spelen voor inzet, maar ook over het belang van preventie, voorlichting en vroegtijdig ingrijpen. Het Centrum voor Verantwoord Spelen staat met één been in de branche en met de andere bij de spelers. Daardoor ziet Yvon ook wat een gokverslaving nu zo bijzonder maakt, en anders dan bijvoorbeeld een middelenverslaving. Dit zijn ook de verhalen die Ready for Change ook hoort.

Daphne en Yvon spreken verder over het preventiebeleid en hoe zij daar tegenaan kijken, maar ook de rol van verslavingszorg in dit beleid. Verder praten ze over de gevolgen van de legalisering van online kansspelen voor gokverslaving.

Kortom, er komen veel onderwerpen over gokverslaving, preventie en de kansspelbranche aan bod en daarom is deze podcast een aanrader voor iedereen die te maken heeft met kansspelen!

 

Recent Posts