Luistertip: podcast Ready for Change

Wanneer problemen met spelen, maar ook met middelen of andere gedragingen, erger worden, spreken we van een verslaving. Een verslaafde heeft zijn of haar (spel)gedrag niet meer onder controle en kan niet meer zonder het middel. In ons geval spreken we natuurlijk over een gokverslaving, maar er zijn tal van andere verslavingen. Van gaming tot alcohol en drugs, en alles wat daar tussenin zit.

Verslavingen kunnen samen optreden en elkaar versterken. Ook hebben verschillende verslavingen kenmerken die ook voor andere verslavingen gelden, maar er zijn evengoed verschillen. Om een compleet beeld te krijgen van bijvoorbeeld een golverslaving, is het belangrijk om die overeenkomsten en verschillen te kennen. Maar ook hoe deze verslaving kan samenhangen met bijvoorbeeld een gameverslaving of een drank- of drugsverslaving.

Het Centrum voor Verantwoord Spelen werkt nauw samen met Ready for Change. Deze instelling voor verslavingszorg uit Rotterdam deelt eenzelfde visie met ons, blijft bij met nieuwe behandelmethoden en andere innovaties die kunnen helpen.

De podcast over verslaving

In juni bracht Ready for Change de eerste podcast over verslaving uit. Inmiddels zijn er meerdere afleveringen te beluisteren, onder andere op Spotify. In afleveringen van ongeveer een half uur nemen ze je mee in verschillende aspecten van verslaving. Van een introductie van Ready for Change en hun werk in verslavingszorg tot wat een verslaving in het algemeen en de behandeling betekent voor bijvoorbeeld werk of naasten.

Ben je klaar met de waanzin en machteloosheid en wil je voorgoed afrekenen met je verslaving? Ready for Change is een erkende GGZ-instelling voor ambulante verslavingszorg in Rotterdam. We zijn gespecialiseerd in hulp bij verslaving voor volwassenen. Met deze podcast gaan onze specialisten in gesprek met elkaar of cliënten om taboes te doorbreken.

In aflevering vier komt Justin aan het woord. Deze 24-jarige jongeman raakte verslaafd aan (online) gokken en meldde zich bij Ready for Change toen hij hierdoor flink in de problemen kwam. Het eerlijke verhaal laat zien waarom regulering en preventie zo hard nodig is.

Wij kijken alweer uit naar de volgende aflevering van deze podcast en is een luistertip voor iedereen die meer wil weten over verslaving, verslavingszorg en wat het in het algemeen betekent om verslaafd te zijn en in behandeling te gaan.

Recent Posts