
Maak jij je zorgen om een naaste of geliefde?
Vaak heeft de omgeving van een speler eerder in de gaten dat het niet goed gaat, dan de speler zelf. Tekenen dat iemand in je omgeving de controle aan het verliezen is, zijn uiteenlopend. Van afwezigheid (fysiek of mentaal), gejaagd, depressief, kortaf, chagrijnig, maar ook het laten versloffen van werk, studie, huishouden, relaties etc of geldproblemen.
Het kost een speler soms erg veel moeite om toe te geven dat het niet goed met hem/haar gaat. Wanneer jij vermoedt dat iemand een probleem heeft met gokken, kun je hierover in gesprek gaan met diegene. Wil je tips hoe je dat gesprek het beste aan kunt gaan?
Naast het Centrum voor Verantwoord Spelen kun je tips en advies krijgen bij bijvoorbeeld je huisarts, het Loket Kansspel of AGOG (Anonieme Gokker Omgeving Gokker).

Mijn naaste is verslaafd, wat kan ik doen?
Een verslaving heeft niet alleen invloed op de speler zelf, maar net zo goed op zijn/haar omgeving. Als partner of (thuiswonend) kind, krijg je dagelijks te maken met de gevolgen van het gedrag. Maar ook als ouder, goede vriend(in) of andere naaste kan het moeilijk zijn om te gaan met de verslaving van een dierbare.
Wanneer je wil praten over wat de verslaving met jou als naaste doet, kun je altijd contact met ons opnemen. AGOG organiseert naast lotgenotengroepen voor verslaafden ook groepen voor naasten. Hulpverlening, huisarts en klinieken voor verslavingszorg hebben vaak ook tools voor naasten om om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.