MarcoErvaringsdeskundige

    Maak kennis met Marco, 57 jaar oud, vader van Tijn (16) en getrouwd met Karin. Marco is gokverslaafde, in herstel sinds februari 2015 en sinds die tijd clean. Zijn verhaal:

    ‘Meer dan 30 jaar ben ik gebukt gegaan onder een gokverslaving, maar sinds ik in 2015 ben gestopt heb ik mijn leven weer terug. Dat heeft er onder meer toe geleid dat ik in 2016 het roer heb omgegooid en ben gaan werken in de verslavingszorg, na een carrière in de automotive dienstverlening.

    Met deze switch heb ik mijn echte passie gevonden, en daarnaast zingeving. Mijn motto is: “Ik gun anderen mijn herstel.”

    Ik heb gemerkt dat ik dat op meerdere manieren kan invullen. Dit doe ik door het één op één begeleiden van mensen met een verslaving en hun naasten, het geven van hersteltrainingen, deskundigheid van behandelaren bevorderen als het gaat om gokverslaving, maar ook het geven van voorlichting en dan met name aan medewerkers in de kansspelindustrie.

    Mijn doel is vooral om vanuit mijn eigen ervaring en die van lotgenoten te laten weten hoe je in contact komt met risico- en probleemspelers.’