Vragen over gokken:
Deel 6: Wat betekenen de plannen rondom het wetsvoorstel Kansspelen Op Afstand voor spelers?

In onze FAQ-sectie worden alle type vragen over gokken beantwoord: vragen over preventie van gokverslaving bijvoorbeeld. Maar ook: wat zijn kansspelen precies, hoe zit het met kansspelwetgeving, belasting, etc.

Iedere twee weken lichten Yvon Jansma en Rolf Slotboom een vraag uit deze sectie, en gaan wij er iets dieper op in. Vandaag een vraag over een veelgehoorde term in het debat rondom legalisering van online kansspelen: zorgplicht van de aanbieder.

 

Vraag:

Wat betekenen de plannen rondom het wetsvoorstel Kansspelen Op Afstand voor spelers?

 

Antwoord in FAQ-sectie:

Die betekenen dat online gokken legaal zal worden. Een breder legaal spelaanbod dus, een belastingplicht die verschuift van speler naar aanbieder, en zorgplicht voor de aanbieder – wat zou moeten leiden tot betere vroegsignalering van mogelijke kansspelverslaving, en effectievere toeleiding naar zorg.

 

Aanvulling:

Als Centrum voor Verantwoord Spelen zijn wij niet tegen gokken. Zolang het op een verantwoorde en legale manier gebeurt, is dit voor ons helemaal prima.

Het probleem lag voor online kansspelen altijd bij dit ‘legale’ gedeelte. Immers, dat bestond niet! Niettemin spelen honderdduizenden Nederlanders regelmatig online, maar dan zonder de bescherming die wij met zijn allen zo belangrijk vinden.

Nu het wetsvoorstel KOA door de Tweede Kamer is, is een belangrijke horde genomen richting een verantwoord en legaal online spelaanbod. Nu rest alleen nog goedkeuring in de Eerste Kamer; daarna kunnen de eerste vergunningen worden verleend.

Het  online spelers project “Ik Ben KOA” heeft als belangrijk doel om online spelers goed voor te lichten over de op hande zijnde wetgeving. Enkele maanden geleden, in een poging het belang van online regulering voor spelers op een rijtje te zetten, kwam Ik Ben KOA tot deze 5 voordelen.

 

Twijfel je of je nog wel voldoende de controle hebt over je speelgedrag? Of, wil je graag wat meer weten over hoe de zorgplicht van de aanbieder in de praktijk werkt? Neem dan gratis/vrijblijvend contact op met ons voor hulp of advies.

Recommended Posts